Darmowa dostawa od 150 zł

DYNIA FASZEROWANA SAŁATKĄ Z CIECIERZYCĄ

Składniki

  • 1 średniej wielkości dynia
  • Półtorej szklanki ugotowanej ciecierzycy Lestello
  • 1 pęczek jarmużu
  • 150 gramów kaszy bulgur Lestello
  • Garść suszonej żurawiny
  • Sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Dynię przeciąć na pół i upiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Powinno to zająć około 20 minut. Następnie wydrążyć i przełożyć miąższ do miski. Dodać ugotowana według instrukcji na opakowaniu kaszę bulgur. Wrzucić ciecierzycę oraz rozdrobniony jarmuż. Całość polać sokiem z cytryny, oliwa z oliwek i wsypać tymianek. Dorzucić żurawinę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatką nafaszerować połówki dyni.
Smacznego J