Czekoladowe kuleczki z płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi

Składniki
- 200 gramów masła
- 200 gramów cukru pudru
- 200 gramów płatków owsianych Lestello
- 100 gram daktyli
- 4 łyżki płynnego miodu
- 4 łyżki kakao
- 150 gramów wiórków kokosowych
Sposób przygotowania
Do garnka wrzucić masło i całkowicie je rozpuścić. Następnie dodać miód, kakao oraz cukier puder i energicznie wymieszać. Wszystkie składniki muszą się rozpuścić i ładnie ze sobą połączyć. Tak przygotowane zdjąć z ognia. Przestudzić przez około 5 minut. Do masy dodać płatki owsiane oraz drobno posiekane daktyle. Całość wymieszać. Dwoma łyżkami wybierać po trochu masy i formować kuleczki. Tak przygotowane odłożyć na 10 minut na papier do pieczenia. Po tym czasie, należy ręcznie uformować idealne kulki i obtoczyć je w wiórka kokosowych. Gotowe kuleczki, można zostawić na noc w lodówce. Smacznego