Darmowa dostawa od 400 zł

Burgery z buraków i czerwonej fasoli

Składniki

  • 2 szklanki czerwonej fasoli Lestello
  • 2 buraki
  • Szklanka płatków owsianych
  • 2 szklanki mleka
  • Pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki
  • Pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc. Następnego dnia ugotować na miękko. Buraki zawinąć w folię i upiec w piekarniku. Ostudzić i pokroić drobno. Wrzucić do blendera wraz z ugotowaną fasolą. Dodać namoczone w mleku przez noc płatki owsiane. Doprawić wędzona i słodką mieloną papryką oraz solą i pieprzem. Na koniec dodać oliwę z oliwek. Zbledować całość. Z masy lepić burgery. Jeśli jest za rzadka, można dodać trochę bułki tartej. Smażyć na patelni grillowej bez tłuszczu. Mogą być składnikiem burgera lub jako samodzielne danie do sałatki. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem