Darmowa dostawa od 150 zł

BULGUR Z DYNIĄ I SZPINAKIEM

Składniki:

250 gramów kaszy bulgur Lestello
150 gramów dyni
100 gramów świeżych liści szpinaku
1 cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
Pół łyżeczki cynamonu
Pół łyżeczki imbiru
Sól
Pieprz
Sok z połowy pomarańczy
 

Przygotowanie:

Kasze bulugr ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu producenta.
Dynię obrać i pokroić w kosteczkę. Cebulę drobno posiekać. 
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić drobno posiekana cebulę. Smażyć, aż cebula ładnie się zeszkli. Następnie wrzucić dynie i dodać imbir oraz cynamon. Smażyć całość do momentu, aż dynia zmięknie. Wrzucić szpinak. Po 2 minutach dodać bulgur, doprawić solą i pieprzem oraz wlać sok z połowy pomarańczy. Wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze przez 3 minuty, co jakiś czas mieszając. Gotowe danie przełożyć na talerze. 
Smacznego