Darmowa dostawa od 150 zł

Bezglutenowy chlebek bananowy

Składniki

  • 250 gramów płatków owsianych Lestello
  • 100 gramów cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 ml oleju kokosowego
  • 5 dojrzałych bananów
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki kakao
  • Szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania

Płatki owsiane zmielić w młynku na mąkę. Następnie wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. W oddzielnej misce rozgnieść widelcem 4 banany i dodać do suchych składników. Dodać cynamon, gałkę muszkatołową oraz kakao, szczyptę soli i pieprzu. Wymieszać całość do powstania jednolitego ciasta. Przełożyć do keksówki. Na wierzchu ułożyć jednego obranego i przekrojonego na pół banana. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut. Smacznego