Płatki owsiane zalej szklanką wrzątku i odstaw na 10 minut pod przykryciem. Następnie dokładnie osącz na sicie. Jaja ubij z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i osączone płatki. Margarynę rozpuść w rondelku i wymieszaj z wcześniej przygotowaną masą. Na koniec dodaj miód, posiekane orzechy i owoce. Jeszcze raz wymieszaj. Prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 22x27cm wyłóż papierem do pieczenia. Masę przełóż do formy i ugnieć. Wstaw do nagrzanego do 170 st.C piekarnika i piecz około 25 minut. Zostaw do wystygnięcia. Do rondelka wlej śmietankę i wrzuć połamaną czekoladę. Podgrzewaj aż czekolada się rozpuści, a polewa stanie się gładka i lśniąca. Gorącą polewą posmaruj wierzch wystudzonego ciasta. Gdy całość dobrze stężeje ciasto pokrój na podłużne batony.