Darmowa dostawa od 180 zł

Batoniki muesli z pestkami dyni ...

Składniki

  • 150 gram mleka w proszku
  • ¾ szklanki płatków owsianych Lestello
  • 150 ml mleka 2%
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 50 gram pestek dyni
  • 50 gram sezamu
  • 50 gram migdałów

Sposób przygotowania

Migdały oraz pestki dyni posiekać i umieścić w misce. Dodać sezam i wymieszać. Mleko zagotować wraz z masłem orzechowym i mlekiem w proszku. Cały czas mieszając, aż do momentu, kiedy masa zgęstnieje. Dodać gotową mieszankę do pestek dyni, migdałów i sezamu. Wrzucić płatki owsiane i wymieszać. Całość przełożyć do małej formy keksowej wyłożonej pergaminem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić. Pokroić na mniejsze batoniki.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem