Darmowa dostawa od 400 zł

Podsycamy apetyt!

Maj to wspaniały miesiąc, przyznajcie sami. Wybuchają kolory oraz apetyt na lekkie i smakowite potrawy. W tym miesiącu proponujemy Wam faszerowane jabłka. To propozycja dla amatorów owoców, słodkich przekąsek i lekkich przysmaków. Farsz, którego składnikiem są ziarna słonecznika, rodzynki i ekspandowane proso, przypadnie do gustu miłośnikom zdrowej żywności. Miód i cynamon nadadzą całości ekskluzywnego smaku. Czy zdecydujecie się spróbować?

Jabłka z ekspandowanym prosem

4 jabłka

1 szklanka ekspandowanego prosa Lestello

3 łyżki ziaren słonecznika

1 łyżka rodzynek

1 łyżka miodu

1 łyżeczka cynamonu

masło do smarowania naczynia żaroodpornego

Jabłka przed pieczeniem myjemy, osuszamy, lekko nacinamy skórkę i wydrążamy, usuwając gniazda nasienne. Mieszamy ziarno słonecznika z ekspandowanym prosem, rodzynkami, cynamonem i miodem. Przygotowanym farszem napełniamy jabłka. Układamy w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem i lekko podlewamy wodą, aby nie pękała skórka jabłek. Podpiekamy ok. 30 min. w temp. 180 stopni.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem