Darmowa dostawa od 150 zł

Zupa z kaszą jęczmienną perłową

Składniki:

Pół szklanki kaszy jęczmiennej perłowej Lestello

Gałązka lubczyku

1 marchewka

3 ziemniaki

1 pietruszka

Połowa selera

1 cebula

1 kalarepa

2 łyżki oleju

2 litry bulionu warzywnego

Sól

Pieprz

Przygotowanie:

Do garnka wlać bulion warzywny i zagotować. Dodać lubczyk i kaszę jęczmienną. Gotować całość przez około 20 minut.

Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kosteczkę.  Cebulę drobno pokroić. Wszystko razem wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć, co jakiś czas mieszając, przez około 4 minuty. Następnie wrzucić do kaszy i gotować jeszcze przez około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego :)