Darmowa dostawa od 150 zł

Zupa z cieciorką

Składniki

  • 1 szklanka ciecierzycy Lestello
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 por
  • 3 ziemniaki
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Czosnek granulowany
  • 1 liść laurowy
  • Sól
  • kolendra

Sposób przygotowania

Ciecierzycę namoczyć przez noc w wodzie. Wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Również ziemniaki. Wymieszać z namoczoną przez noc cieciorką i zalać wodą, tak żeby było jej więcej o około 5 cm na powierzchnią warzyw. Dodać liść laurowy, pół łyżeczki czosnku granulowanego oraz koncentra pomidorowy. Całość gotować dwie godziny na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania usunąć liść laurowy i doprawić zupę do smaku solą i pieprzem oraz świeżą kolendrą wedle uznania. Smacznego ????