Darmowa dostawa od 400 zł

Zupa migdałowa z ryżem

Składniki

  • 1 szklanka ryżu basmati Lestello
  • 200 gramów migdałów bez skóry
  • 2 litr mleka
  • 2 laski cynamonu
  • 1 laska wanilii
  • Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Następnie ostudzić. Migdały utłuc w moździerzu. Mleko zagotować z migdałami i 2 łyżkami miodu. Następnie zmniejszyć ogień, dodać cynamon, wanilię oraz gałkę muszkatołową. Gotować na małym ogniu przez około 15 minut, cały czas mieszając i nie doprowadzając do wykipienia. Na koniec dodać ryż i zblendować. Podawać na ciepło z kilkoma płatkami migdałów. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem