Darmowa dostawa od 180 zł

Zupa krem z ciecierzycy z serem

Składniki

  • 2 szklanki ciecierzycy Lestello
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • Pół łyżeczki imbiru
  • 100 gramów tartego żółtego sera
  • 3 kostki sera topionego śmietankowego
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Ciecierzycę namoczyć przez noc. Następnego dnia ugotować ją do miękkości. W gorącym bulionie rozpuścić 3 kostki sera topionego śmietankowego. Dodać ciecierzycę i doprawić kurkumą, imbirem oraz solą i pieprzem. Całość zblednować. Podawać posypaną tartym żółtym serem i natką pietruszki. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem