Darmowa dostawa od 400 zł

Żółta papryka faszerowana kaszą jęczmienną z wołowiną

Składniki

  • 300 gramów polędwicy wołowej
  • 1 opakowanie kaszy jęczmiennej Lestello
  • 3 żółte papryki
  • Szklanka bulionu wołowego
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania

Kasze jaglaną ugotować do miękkości. Polędwicę wołową pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekaną cebule. Smażyć do momentu, aż stanie się szklista. Wrzucić pokrojona wołowinę i smażyć przez około 2 minuty. Po tym czasie dodać obraną i starta na tarce marchewkę. Wlać bulion i doprawić do smaku sola i pieprzem. Całość gotować pod przykryciem przez około 15 minut. Następnie wrzucić kasze, wymieszać i zdjąć z ognia. Papryki umyć, przekroić na pół i pozbawić gniazd nasiennych. Każda połówkę nadziewać kasza z wołowiną. Tak przygotowane wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10 – 15 minut. Smacznego

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem