Żółta papryka faszerowana kaszą jęczmienną z wołowiną
Składniki
300 gramów polędwicy wołowej
1 opakowanie kaszy jęczmiennej Lestello
3 żółte papryki
Szklanka bulionu wołowego
1 marchewka
1 cebula
2 łyżki oleju
Sól i pieprz
Sposób przygotowania
Kasze jaglaną ugotować do miękkości. Polędwicę wołową pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekaną cebule. Smażyć do momentu, aż stanie się szklista. Wrzucić pokrojona wołowinę i smażyć przez około 2 minuty. Po tym czasie dodać obraną i starta na tarce marchewkę. Wlać bulion i doprawić do smaku sola i pieprzem. Całość gotować pod przykryciem przez około 15 minut. Następnie wrzucić kasze, wymieszać i zdjąć z ognia. Papryki umyć, przekroić na pół i pozbawić gniazd nasiennych. Każda połówkę nadziewać kasza z wołowiną. Tak przygotowane wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10 – 15 minut. Smacznego