Darmowa dostawa od 150 zł

WYTRAWNE BABECZKI GRYCZANE ZE SZPINAKIEM I SEREM

Składniki

  • 1 opakowanie kaszy gryczanej Lestello
  • 4 jajka
  • 300 gramów szpinaku mrożonego
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula
  • 150 gramów tartego parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować na sypko, według instrukcji na opakowaniu producenta. 
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebule z czosnkiem. Smażyć do momentu, aż ładnie się zeszklą. Następnie wrzucić, obraną, umyta i startą na tarce marchewkę. Po 3 minutach dodać szpinak i smażyć około 6 minut, co jakiś czas mieszając. Odstawić do ostudzenia.
Do kaszy dodać podsmażone nadzienie z patelni. Wrzucić parmezan oraz wbić jajka. Całość wymieszać. Przekładać do wysmarowanych masłem i wysypanych bułka tartą, foremek na babeczki. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut. 
Smacznego.