WYTRAWNE BABECZKI GRYCZANE ZE SZPINAKIEM I SEREM
Składniki
- 1 opakowanie kaszy gryczanej Lestello
- 4 jajka
- 300 gramów szpinaku mrożonego
- 1 duża marchewka
- 1 cebula
- 150 gramów tartego parmezanu
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania
Kaszę gryczaną ugotować na sypko, według instrukcji na opakowaniu producenta.
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebule z czosnkiem. Smażyć do momentu, aż ładnie się zeszklą. Następnie wrzucić, obraną, umyta i startą na tarce marchewkę. Po 3 minutach dodać szpinak i smażyć około 6 minut, co jakiś czas mieszając. Odstawić do ostudzenia.
Do kaszy dodać podsmażone nadzienie z patelni. Wrzucić parmezan oraz wbić jajka. Całość wymieszać. Przekładać do wysmarowanych masłem i wysypanych bułka tartą, foremek na babeczki. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut.
Smacznego.