Wrapy z pieczoną ciecierzycą, bakłażanem i papryką
Składniki
- 4 duże tortille pszenne
- Półtorej szklanki ciecierzycy Lestello
- 1 duża czerwona papryka
- 150 gramów sera koziego
- Kilka listków bazylii
- Sok z połowy cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 bakłażan
- Sól
- Pieprz ziołowy
Sposób przygotowania
Ciecierzycę ugotować według instrukcji producenta. Paprykę umyć i pozbawić gniazd nasienny. Pokroić w paski.
Bakłażana umyć i pokroić w plastry. Każdy zgrillować z odrobina soli.
Paprykę i ciecierzycę upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Piec około 15 minut.
Na tortille wyłożyć bakłażana, ciecierzycę, kilka listków bazylii i paprykę. Całość posypać rozdrobnionym serem kozim.
W szklance wymieszać oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz szczyptę soli i 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego. Tak przygotowanym dressingiem polać każdą tortille. Następnie zawinąć i gotowe.
Smacznego