Darmowa dostawa od 150 zł

Wrapy z pieczoną ciecierzycą, bakłażanem i papryką

Składniki

  • 4 duże tortille pszenne
  • Półtorej szklanki ciecierzycy Lestello
  • 1 duża czerwona papryka
  • 150 gramów sera koziego
  • Kilka listków bazylii
  • Sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 bakłażan
  • Sól
  • Pieprz ziołowy

Sposób przygotowania

Ciecierzycę ugotować według instrukcji producenta. Paprykę umyć i pozbawić gniazd nasienny. Pokroić w paski. 
Bakłażana umyć i pokroić w plastry. Każdy zgrillować z odrobina soli. 
Paprykę i ciecierzycę upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Piec około 15 minut.
Na tortille wyłożyć bakłażana, ciecierzycę, kilka listków bazylii i paprykę. Całość posypać rozdrobnionym serem kozim. 
W szklance wymieszać oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz szczyptę soli i 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego. Tak przygotowanym dressingiem polać każdą tortille. Następnie zawinąć i gotowe.
Smacznego