Darmowa dostawa od 400 zł

Wiosenna sałatka z czerwonej fasoli

Składniki

  • 2 szklanki czerwonej fasoli Lestello
  • 2 garście rukoli
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 50 gramów sera corregio
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • Pół łyżeczki suszonego oregano
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

Sposób przygotowania

Fasolę ugotować według instrukcji na opakowaniu i ostudzić. Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki. Do miski wrzucić rukolę, pomidorki koktajlowe oraz fasolę. Całość zalać wymieszą z cytryną i oregano oliwą z oliwek. Dodać sól i pieprz i wymieszać. Przed podaniem posypać sałatkę plastrami sera corregio Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem