Darmowa dostawa od 400 zł

Wieprzowina z czerwoną fasolą, groszkiem, ciecierzycą i ziemniakami.

Składniki

  • 2 łyżki ciecierzycy Lestello
  • 2 łyżki czerwonej fasoli Lestello
  • 2 ziemniaki
  • Pół szklanki marynowanego zielonego groszku
  • 200 gramów wołowiny
  • 1 cebula
  • Pół szklanki bobu
  • 2 plastry marynowanej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej słodkie papryki
  • Sok wyciśnięty z połowy limonki
  • 2 łyzki tartego sera żółtego
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

Ciecierzycę oraz czerwoną fasolę ugotować do miękkości według instrukcji na opakowaniu producenta. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Ugotować je na pół twardo razem z bobem. Następnie odsączyć. Wołowinę pokroić w kostkę. Tak samo zrobić z cebulą. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i wrzucić cebulę. Należy ją ładnie zeszklić, a następnie dodać wołowinę. Całość smażyć około 3 minuty. Po tym czasie dodać ugotowane ziemniaki, bób, ciecierzycę oraz fasolę. Całość wymieszać. Dodać również zielony groszek i pokrojoną w kosteczkę marynowaną czerwoną paprykę. Wszystko doprawić mieloną suszoną papryką oraz solą i pieprzem. Dolać sok wyciśnięty z połowy limonki i wymieszać. Dusić na ogniu pod przykryciem przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając. Smacznego ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem