Kaszę gotuj na mleku ciągle mieszając, aż stanie się bardzo gęsta. Ostudź pod przykryciem. Cukier puder utrzyj z miękkim masłem. Następnie ciągle ucierając, dodawaj po łyżce wystudzonej kaszy. Masę podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao, drugą zostaw bez zmian. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż połową biszkoptów. Na to połóż masę z kakao i przykryj pozostałymi biszkoptami. Na biszkopty wyłóż białą masę i wyrównaj powierzchnię. Odstaw do lodówki. Żelatynę namocz w 1/5 szklanki zimnej, przegotowanej wody. Gdy napęcznieje podgrzej aby się rozpuściła. Truskawki umyj, usuń szypułki, zmiksuj i wymieszaj z przestudzoną żelatyną. Masę truskawkową wyłóż na schłodzony torcik i ponownie odłóż do lodówki do całkowitego stężenia.