Darmowa dostawa od 150 zł

TALERZ OBIADOWY Z KASZĄ GRYCZANĄ I SEREM KOZIM

Składniki

  • Półtorej szklanki kaszy gryczanej Lestello
  • 100 gramów sera koziego
  • 1 opakowanie mixu sałat
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sok z połowy cytryny
  • Pieprz ziołowy
  • Sól

Sposób przygotowania

Kasze gryczaną ugotować w osolonej wodzie na sypko. Następnie odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 8 minut. 
Mix sałat umyć i włożyć do miski. Polać oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Wymieszać.
Jajko ugotować na półtwardo. Ser kozi pokroić w kosteczkę. 
Na talerzu z sałatą wyłożyć na bok, uprażoną kasze gryczaną. Na górę położyć kostki sera koziego, a na środku jajko. Całość posypać pieprzem ziołowym i solą.
Smacznego.