Darmowa dostawa od 400 zł

SZARLOTKA SYPANA

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki kaszy manny Lestello
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 1 kg kwaśnych jabłek
  • 200 g masła
  • cukier puder do posypania

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce.

Wszystkie produkty sypkie wymieszać i podzielić na 3 części.

Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm układać następująco: jedna część produktów sypkich, na to 1/2 część jabłek, znowu sypkie, reszta jabłek, część sypka, a na to starte na tarce schłodzone masło.

Tortownicę wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 50 minut.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem