Darmowa dostawa od 400 zł

Soczewica z ryżem, karmelizowaną cebulą i natką pietruszki

Składniki

  • 300 gramów ryżu brązowego Lestello
  • 150 gramów soczewicy zielonej Lestello
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 3 łyżki miodu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Pół pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania

Ryż i soczewicę ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta. Cebule pokroić w pióra i wrzucić na rozgrzane na patelni 3 łyżki oleju. Całość zeszklić. Po około 3 minutach dodać miód i cały czas mieszając smażyć na małym ogniu przez około 3 minuty. Do miski wsypać ryż, soczewicę i cebulę. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem