Darmowa dostawa od 150 zł

SOCZEWICA Z CEBULĄ I POMIDORAMI

Składniki

  • Półtorej szklanki zielonej soczewicy Lestello
  • 1 duża cebulą
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Soczewicę ugotować na miękko, według instrukcji na opakowaniu producenta.
Cebule pokroić w pióra i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę z oliwek. Smaż około 3 minut i wrzuć drobno posiekany czosnek. Smażyć razem około 1 minuty. Następnie wrzucić, umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Smażyć kolejne 2 minuty. Na koniec dodać ugotowaną soczewicę i mieloną, wędzoną paprykę. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze przez 3 minuty. Po tym czasie, można wyłożyć danie na talerz.
Smacznego