SOCZEWICA Z CEBULĄ I POMIDORAMI
Składniki
- Półtorej szklanki zielonej soczewicy Lestello
- 1 duża cebulą
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
- Sól
- Pieprz ziołowy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
Cebule pokroić w pióra i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę z oliwek. Smaż około 3 minut i wrzuć drobno posiekany czosnek. Smażyć razem około 1 minuty. Następnie wrzucić, umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Smażyć kolejne 2 minuty. Na koniec dodać ugotowaną soczewicę i mieloną, wędzoną paprykę. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze przez 3 minuty. Po tym czasie, można wyłożyć danie na talerz.
Smacznego