Darmowa dostawa od 400 zł

Smażona fasola z chorizo, szpinakiem i jajkami

Składniki

  • 1 szklanka drobnej fasoli Lestello
  • 150 gramów kiełbasy chorizo
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki krojonych pomidorów w zalewie
  • Garść szpinaku
  • 1 mała cebula
  • 3 jajka
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc i ugotować do miękkości następnego dnia. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na rozpuszczonym na patelni maśle. Wrzucić szpinak i smażyć przez około 3 minuty. Następnie dodać ugotowaną fasolę, pomidory i pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo. Całość smażyć pod przykryciem przez 6 minut, co chwilę mieszając. Na koniec wbić jajka, posolić i popieprzyć. Smażyć aż jajka się zetną. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem