Słodkie jaglane kulki śniadaniowe
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej Lestello
2 szklanki wody
¾ szklanki mleka kokosowego
½ szklanki cukru
1/3 szklanki wiórków kokosowych
Przygotowanie:
2 szklanki wody zagotujcie i lekko osólcie. Następnie wrzućcie do niej kaszę jaglana i gotujcie całość przez około 9 minut. Po tym czasie zdejmijcie z ognia i odstawcie na 10 minut pod przykryciem. W tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę.
Do ciepłej kaszy wlejcie mleko kokosowe i znów pozostawcie pod przykryciem na 10 minut.
Przełóżcie kaszę do miski, dodajcie cukier i wiórki kokosowe. Wymieszajcie i zblendujcie. Następnie ostudźcie masę i formujcie pyszne kuleczki. Możecie je przechowywać w lodówce lub zjeść od razu.
Smacznego :)