Darmowa dostawa od 150 zł

Słodkie jaglane kulki śniadaniowe

Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej Lestello

2 szklanki wody

¾ szklanki mleka kokosowego

½ szklanki cukru

1/3 szklanki wiórków kokosowych

Przygotowanie:

2 szklanki wody zagotujcie i lekko osólcie. Następnie wrzućcie do niej kaszę jaglana i gotujcie całość przez około 9 minut. Po tym czasie zdejmijcie z ognia i odstawcie na 10 minut pod przykryciem. W tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę.

Do ciepłej kaszy wlejcie mleko kokosowe i znów pozostawcie pod przykryciem na 10 minut.

Przełóżcie kaszę do miski, dodajcie cukier i wiórki kokosowe. Wymieszajcie i zblendujcie. Następnie ostudźcie masę i formujcie pyszne kuleczki. Możecie je przechowywać w lodówce lub zjeść od razu.

Smacznego :)