Darmowa dostawa od 150 zł

Sernik bez spodu z kawałkami kiwi

Składniki:

1 kg sera na sernik

2 owoce kiwi

200 gram cukru

50 gram cukru pudru

200 gram masła (wyjmij je z lodówki około godzinę przed użyciem))

5 jajek

2 torebki budyniu waniliowego

4 łyżki kaszy manny Lestello

Starta drobno skórka z jednej cytryny Starta skórka z jednego pomarańcza 1 cukier waniliowy

 

Przygotowanie:

Ser należy przemielić 3 razy, żeby był puszysty i delikatny. Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Ucierając, stopniowo dodajemy o ser, jaja, kaszę manną oraz budyń. Kiedy wszystkie składniki nam się dokładnie połączą, dodajemy skórkę z pomarańczy. Na koniec dosypujemy cukier waniliowy i jeszcze raz energicznie mieszamy. Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzchu naszego sernika układamy obrane i pokrojone w plasterki kawałki kiwi. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 - 70 minut. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.