Sernik bez spodu z kawałkami kiwi
1 kg sera na sernik
2 owoce kiwi
200 gram cukru
50 gram cukru pudru
200 gram masła (wyjmij je z lodówki około godzinę przed użyciem))
5 jajek
2 torebki budyniu waniliowego
4 łyżki kaszy manny Lestello
Starta drobno skórka z jednej cytryny Starta skórka z jednego pomarańcza 1 cukier waniliowy
Przygotowanie:
Ser należy przemielić 3 razy, żeby był puszysty i delikatny. Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Ucierając, stopniowo dodajemy o ser, jaja, kaszę manną oraz budyń. Kiedy wszystkie składniki nam się dokładnie połączą, dodajemy skórkę z pomarańczy. Na koniec dosypujemy cukier waniliowy i jeszcze raz energicznie mieszamy. Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzchu naszego sernika układamy obrane i pokrojone w plasterki kawałki kiwi. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 - 70 minut. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.