Darmowa dostawa od 400 zł

Sałatka z soczewicą, pomidorami i parmezanem

Składniki:

1 opakowanie zielonej soczewicy Lestello

250 gramów pomidorków cherry

1 papryka czerwona

1 papryka żółta

Garść kiełków rzodkiewki

3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka suszonego lubczyku

Sól i pieprz

Kawałek parmezanu

Przygotowanie:

 

Soczewicę ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta. Następnie ją ostudzić

Paprykę pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do miski. Pomidorki cherry przekroić na pół i również umieścić w misce. Wsypać ostudzoną soczewicę. Całość polać oliwą z oliwek i dodać

suszony lubczyk. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Przed podaniem posypać kiełkami rzodkiewki i startym parmezanem.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem