Darmowa dostawa od 150 zł

Sałatka z rukolą, ciecierzycą i fetą

Składniki

  • Pół szklanki ciecierzycy Lestello
  • 2 garście rukoli
  • 2 małe pomidory
  • 10 zielonych oliwek
  • 135 gram sera feta
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • Pół łyżeczki soli himalajskiej
  • Pół łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania

Ciecierzycę namoczyć przez noc i ugotować do miękkości. Następnie ostudzić. Do miski włożyć rukolę. Pomidory pokroić w półksiężyce i dołożyć do rukoli. Dodać ciecierzycę i pokrojona w kosteczkę fetę. Oliwki pokroić w drobną kostkę i również dodać do miski. W szklance połączyć ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sok z cytryny oraz sól himalajska i mielony kolorowy pieprz. Wymieszać. Przygotowanym dressingiem polać sałatkę i wymieszać.