Darmowa dostawa od 400 zł

Sałatka z pieczonym burakiem i soczewicą

Składniki:

1 duży burak

2 marchewki

1 szklanka soczewicy zielonej Lestello

100 gramów sera koziego

Natka pietruszki

2 łyżki oliwy z oliwek

Pół owocu granatu

Pół łyżeczki pieprzu ziołowego

Pół łyżeczki soli himalajskiej

Przygotowanie:

Marchewkę i buraka owińcie w folię aluminiową i upieczcie w piekarniku. Następnie ostudźcie i pokrójcie według uznania. My pokroiliśmy je w półksiężyce.

Soczewicę ugotujcie do miękkości, odcedźcie i ostudźcie. Przesypcie do miski i dodajcie pokrojone, upieczone buraki i marchewkę. Następnie dodajcie pestki granata oraz rozdrobniony kozi ser i natkę pietruszki. Całość polejcie oliwą z oliwek i posypcie pieprzem ziołowym i solą. Wymieszajcie i gotowe.

Smacznego

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem