Darmowa dostawa od 180 zł

Sałatka z orzechami i czerwoną fasolą

Składniki

  • 1 opakowanie mixu sałat
  • Garść orzechów włoskich
  • Szklanka czerwonej fasoli Lestello
  • 1 duża czerwona cebula
  • Olej sezamowy
  • 1 łyżeczka miodu
  • Połowa limonki

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc. Następnego dnia opłukać i ugotować w świeżej wodzie do miękkości. Odstawić do ostudzenia. Cebulę pokroić w talarki i rozdzielić na pojedyncze kręgi. Orzechy lekko posiekać na nieco mniejsze kawałki. Do miski wrzucić mix sałat, fasolę, cebulę i orzechy. Dodać 2 łyżki oleju sezamowego, sok z połowy limonki i miód. Całość wymieszać. Sałatka gotowa. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem