Darmowa dostawa od 400 zł

Sałatka z marchewką, młodym szpinakiem i ciecierzycą

Składniki

  • 1 szklanka ciecierzycy Lestello
  • 1 opakowanie młodego świeżego szpinaku
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok wyciśnięty z połowy limonki
  • Pół łyżeczki suszonego mielonego czosnku
  • Pół łyżeczki przyprawy curry
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

Sposób przygotowania

Ciecierzycę ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta. Marchewkę obrać i pokroić w kosteczkę. Następnie ugotować. Ważne, żeby nie była całkiem miękka, musi być lekko twarda. Po ugotowaniu odcedzić i ostudzić. Do szklanki wlać 3 łyżki oliwy z oliwek oraz sok z połowy limonki. Dodać suszony mielony czosnek oraz przyprawę curry i szczyptę soli i pieprzu. Wymieszać do połączenia się wszystkich składników. Do miski wsypać ugotowaną marchewkę, ciecierzycę oraz świeży młody szpinak. Całość polać przygotowanym dressingiem i wymieszać. Smacznego ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem