Darmowa dostawa od 400 zł

Sałatka z kaszą quinoa, ciecierzycą i warzywami

Składniki

  • 1 szklanka kaszy Quinoa
  • 1 szklanka ciecierzycy Lestello
  • 4 rzodkiewki
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • Garść liści szpinaku
  • 6 różyczek brokuła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok z 1 limonki

Sposób przygotowania

Kaszę quinoa zalać wodą i odczekać, aż napęcznieje. Odcedzić z wody. Pomidorki koktajlowe przekroić i wrzucić do miski z kaszą, dodać pokrojoną w plastry rzodkiewkę i liście szpinaku. Wrzucić ugotowaną według instrukcji na opakowaniu producenta ciecierzycę oraz ugotowane różyczki brokułu. Całość polać sokiem z limonki i oliwą z oliwek. Wymieszać. Smacznego

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem