Darmowa dostawa od 400 zł

Sałatka z kaszą jaglaną, zielonym groszkiem i masłem

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej Lestello
  • 2,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki mrożonego zielonego groszku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Szczypta cynamonu
  • Szczypta kurkumy
  • 3 łyzki masła

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą ciepłą wodą. W garnku zagotowujemy 2,5 szklanki mleka. Kiedy będzie już gorąc,e dorzucamy kasze jaglaną i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy z gazu i pozostawiamy pod przykryciem na 5 minut. Gotową kaszę odcedzamy, jeśli nie wchłonęła całego mleka.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Następnie wrzucamy na roztopione na patelni masło. Smażymy na złoty kolor. Dodajemy mrożony groszek i dusimy pod przykryciem około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i doprawiamy solą, pieprzem ziołowym oraz kurkumą. Całość mieszamy i dodajemy jeszcze jedną łyżkę masła. Smacznego! 

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem