Darmowa dostawa od 150 zł

Sałatka z jajkiem, ryżem i rybą

Składniki

  • 1 opakowanie ryżu białego długiego Lestello
  • 8 jajek
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Ryz ugotuj na sypko, według instrukcji producenta. Jajka ugotuj na twardo. Obierz. Całe 4 jajka wrzuć do blendera. Z pozostałych 4 usuń żółtka, a białka wrzuć do blendera z pozostałymi składnikami. Zblenduj całość. Do ryżu dodaj odcedzonego z zalewy tuńczyka oraz masę z blendera. Dodaj majonez i musztardę i wymieszaj. Dopraw do smaku solą pieprzem. Całość przełóż do formy na babkę wielkanocną. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Po tym czasie wyjmij z formy na talarze. Pozostałe żółtko pokrusz i utwórz z niego dekorację na sałace. Smacznego ????