Darmowa dostawa od 400 zł

Sałatka z fasolą i burakiem

Składniki

  • Pół szklanki drobnej fasoli Lestello
  • 1 duży burak
  • 2 szklanki pokrojonej drobno kapusty pekińskiej
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • Pół łyżeczki suszonego czosnku
  • Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
  • Sól

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc. Następnego dnia ugotować do miękkości. Buraka zawinąć w folię i upiec w piekarniku do miękkości. Ostudzić i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski wraz z fasolą i kapustą. Jogurt wymieszać z czosnkiem i pieprzem ziołowym. Dodać do sałatki i wymieszać. Całość doprawić solą do smaku. Smacznego :)  

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem