Darmowa dostawa od 400 zł

Sałatka z czerwoną fasolą, oliwkami i koperkiem

Składniki

  • 1,5 szklanki czerwonej fasoli Lestello
  • Pół szklanki zielonych oliwek
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • Oliwa z oliwek
  • Pieprz kolorowy
  • Sól
  • Sok wyciśnięty z połowy pomarańczy

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc, a następnie ugotować do miękkości. Oliwki pokroić w plasterki i dodać do ostudzonej, ugotowanej fasoli. Do szklanki wlać sok wyciśnięty z połowy pomarańczy i dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Dodać pół łyżeczki zmielonego kolorowego pieprzu oraz szczyptę soli. Wymieszać. Do miski z fasolą i oliwkami dodać koperek i przygotowany dressing. Całość wymieszać. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem