Darmowa dostawa od 150 zł

SAŁATKA Z CZERWONA FASOLĄ I KOLOROWYMI POMIDORAMI

Składniki

Półtorej szklanki czerwonej fasoli Lestello
8 żółtych pomidorków koktajlowych
8 czerwonych pomidorków koktajlowych
70 gramów parmezanu
Natka pietruszki
Sok z połowy pomarańczy
Sok z połowy cytryny
1 łyżeczka ziół prowansalskich

2 łyżeczki oliwy z oliwek
 

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć przez noc i następnego dnia ugotować do miękkości.
Pomidorki pokroić na połówki. 
Sok z pomarańczy wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i ziołami prowansalskimi. Wymieszać.
Do miski z fasolą wrzucić pomidorki i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszać i przełożyć na talerz. Na wierzch wyłożyć drobno pokrojone plastry parmezanu. 
Smacznego