Darmowa dostawa od 150 zł

Sałatka z czerwoną fasolą, czerwona papryką, brokułami i quinoa

Składniki

  • Szklanka fasoli czerwonej Lestello
  • Pół szklanki kaszy quinoa
  • 1 czerwona papryka
  • 6 różyczek brokułów
  • Sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc. Następnego dnia ugotować na miękko. Brokuły ugotować na miękko. Kasze quinoa przygotować na sypko według instrukcji producenta. Do miski wrzucić ugotowaną kaszę, fasolę, brokuły oraz pokrojona w kostkę czerwoną paprykę. Całość wymieszać. Polać oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego :)