Sałatka z ciecierzycy, czarnej fasoli i ziół
Składniki
- 1 szklanka ciecierzycy Lestello
- Pół szklanki czarnej fasoli Lestello
- 2 łyżki drobno posiekanego koperku
- 1 mała papryczka chili
- 1 łyżka kolorowego ziarnistego pieprzu
- 1 łyżka grubej soli morskiej
- Pół łyżeczki suszonego oregano
- Pół łyżeczki suszonego majeranku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Sok wyciśnięty z połowy limonki
Sposób przygotowania
Ciecierzycę i fasolę namoczyć przez noc. Następnie ugotować do miękkości. Odstawić do ostudzenia. Papryczkę chilli przekroić i pozbawić gniazd nasiennych. Drobno posiekać. Dodać kolorowy pieprz ziarnisty, sól morską oraz oregano i majeranek. Całość zalać oliwą z oliwek oraz sokiem z limonki. Zblendować. Do miski wsypać ciecierzycę, fasolę oraz dodać koperek. Całość zalać dressingiem i wymieszać. Pyszna sałatka gotowa. Smacznego ☺