Sałatka do pracy z kaszą jęczmienną perłową ...
Składniki
- Pół szklanki kaszy jęczmiennej perłowej Lestello
- Pół szklanki pieczonej dyni w kostce
- Pół szklanki pestek z owocu granatu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na dno słoika wyłóż trochę pieczonej dyni, następnie połóż warstwę kaszy. Na wierzch wyłóż pestki granatu. Całość polej cytryną i oliwą z oliwek. Z przepisu powinny wyjść dwa sporej wielkości słoiki. Pamiętajcie, że przy przygotowaniu należy rozdzielić równomiernie oliwę i sok z cytryny na każdy ze słoików. Powinno przypadać po 1 łyżce oliwy z oliwek na słoik i po jednej połówce cytryny na słoik. Smacznego ☺