Darmowa dostawa od 150 zł

Sałatka do pracy z kaszą jęczmienną perłową ...

Składniki

  • Pół szklanki kaszy jęczmiennej perłowej Lestello
  • Pół szklanki pieczonej dyni w kostce
  • Pół szklanki pestek z owocu granatu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na dno słoika wyłóż trochę pieczonej dyni, następnie połóż warstwę kaszy. Na wierzch wyłóż pestki granatu. Całość polej cytryną i oliwą z oliwek. Z przepisu powinny wyjść dwa sporej wielkości słoiki. Pamiętajcie, że przy przygotowaniu należy rozdzielić równomiernie oliwę i sok z cytryny na każdy ze słoików. Powinno przypadać po 1 łyżce oliwy z oliwek na słoik i po jednej połówce cytryny na słoik. Smacznego ☺