Darmowa dostawa od 400 zł

Ryż ze szpinakiem i ziołami

Składniki:

1 opakowanie mrożonego szpinaku

1 opakowanie ryżu Basmati Lestello

1 ząbek czosnku

1 cebula

1 mała marchewka

Sól

Pieprz

Olej do smażenia

Przygotowanie:

Ryż ugotujcie według instrukcji na opakowaniu.

Na patelni rozgrzejcie 2 łyżki oleju i podsmażcie na złoty kolor pokrojone w drobną kosteczkę czosnek i cebulę. Następnie dodajcie również pokrojoną w drobną kostkę marchewkę. Wrzućcie szpinak i doprawcie do smaku solą i pieprzem. Smażcie całość około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Róbcie to na wolnym ogniu.

Na koniec wymieszajcie szpinak z ugotowanym ryżem – i gotowe. Smacznego. ☺

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem