Darmowa dostawa od 400 zł

Ryż z dymką i szparagami

Składniki:

Ryż parboiled długi Lestello – 2 szklanki

Szparagi zielone – pęczek

2 dymki

Boczek wędzony – 150 g

Cytryna

Parmezan – 100 g

Przygotowanie:

 

Ugotować ryż wg wskazówek na opakowaniu. Odłamać zdrewniałe końce szparagów; oczyszczone łodyżki opłukać i pokroić na drobne kawałki. Cebulę oraz boczek pokroić w plastry. Na patelni umieścić kawałki boczku, z którego po pewnym czasie zacznie wytapiać się tłuszcz; dodać wówczas cebulę i podsmażyć. Zmieszać ze szparagami, całość doprawić i dodać ugotowany wcześniej ryż. Skropić sokiem z cytryny, posypać parmezanem – wszystko smażyć jeszcze chwilę, mieszając.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem