RYŻ SMAŻONY Z FRANFURTERKAMI
Składniki:
2 frankfurterki
1 cebula
2 pomidory
1 szklanka bulionu warzywnego
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
2 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie pokroić w kosteczkę.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i wrzucić drobno posiekaną cebulę. Smażyć, aż ładnie się zeszkli. Wrzucić pomidory i smażyć około 2 minut. Po tym czasie dodać ryż, wymieszać i smażyć około 1 minutę. Całość zalać szklanką bulionu i gotować, aż ryż wchłonie cały bulion.
Na oddzielnej patelni podsmażyć lekko frankfurterki i dodać je do ryżu. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Smacznego