Darmowa dostawa od 180 zł

Ryż na ostro z krewetkami

Składniki

  • 2 szklanki ryżu Lestello
  • 1 ostra papryczka chili
  • 15 małych krewetek
  • Ząbek czosnku
  • 6 pomidorków cherry
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka drobno posiekanego koperku
  • Oliwa do smażenia
  • 1 łyżeczka wędzonej mielonej papryki
  • Sól i pieprz
  • Ćwiartka cytryny

Sposób przygotowania

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i wrzucić umyte krewetki. Po około 2 minutach dodać drobno pokrojone pomidorki cherry i drobno posiekaną papryczkę chili. Gdy pomidorki zaczną się rozpadać, dodać przetarty przez praskę czosnek. Smażyć razem około 3 minut. Następnie wrzucić ryż i dodać mieloną wędzoną paprykę. Wymieszać i smażyć razem przez 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec wrzucić koperek i szczypiorek. Wymieszać i przełożyć na talerze. Podawać z ćwiartką cytryny na wierzchu. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem