Darmowa dostawa od 150 zł

ROLADKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki:

250 g ryżu Lestello

6 sznycli z indyka

150 g pistacji

150 g suszonych pomidorów

2 pomarańcze

sól, pieprz, słodka papryka

kolendra

Sposób przygotowania:

Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem, posyp solą i pieprzem i odstaw na chwilę. W tym czasie pomidory odsącz z oleju, (olej zachowaj) i pokrój w paski. Pistacje obierz. W rondlu rozgrzej oliwę z pomidorów.

Na mięso wyłóż pomidory i pistacje, zroluj i zwiąż bawełnianą nicią. Natrzyj papryką i włóż do rondla. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu.

W tym czasie ryż ugotuj na sypko, a następnie włóż do wyłożonych folią miseczek i dokładnie dociśnij.

Pomarańcze obierz i wyfiletuj, z resztek pomarańczy wyciśnij sok. Roladki wyjmij z rondla na talerz, do sosu w rondlu dodaj sok pomarańczowy i zagotuj.

Roladki pokrój na plastry.

Na talerzu ułóż wyjęty z miseczki tymbalik z ryżu, pokrojone w plastry roladki i wyfiletowane kawałki pomarańczy. Przed podaniem polej sosem i posyp posiekaną kolendrą.