Darmowa dostawa od 400 zł

Racuchy marchewkowo - jaglane

Składniki

  • 2 marchewki
  • 2 szklanki kaszy jaglanej Lestello
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • Pół szklanki mąki razowej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Pół łyżeczki mielonego chili
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Powinno to trwać około 20 minut. Cebulę i czosnek drobniutko pokroić i podsmażyć na oleju. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach i dodać do ugotowanej kaszy jaglanej. Wrzucić podsmażoną cebulę i czosnek. Dodać sos sojowy, czarnuszkę, mąkę razową oraz mielone suszone chili. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać do połączenia się składników. Musi powstać lekko kleiste ciasto. Z ciasta formować kotlety i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 – 30 minut. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem