Darmowa dostawa od 400 zł

Puree z grochu i kapusty

Składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 kg grochu żółtego Lestello
  • 2 duże cebule
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżeczki soli
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania

Groch zalać wodą i zostawić do namoczenia przez noc. Następnie przepłukać i dolać świeżej wody. Gotować do miękkości. Kapustę przepłukać i odcisnąć. Następnie poszatkować drobno nożem. Włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać sól i gotować około 40 minut pod przykryciem. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na 1 łyżce masła. Następnie dodać do gotującej się kapusty. Wrzucić groch, pozostałe masło, mocno doprawić pieprzem oraz dodać majeranek. Wymieszać. Po ugotowaniu całość zblendować na jednolitą masę. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem