Darmowa dostawa od 180 zł

Pudding ryżowy z cynamonem

Składniki

  • 100 gramów ryżu basmati Lestello
  • 1 litr mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • Pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 gwiazdki anyżu

Sposób przygotowania

Do rondelka wlej mleko, dodaj ryż, cukier, cynamon, ekstrakt waniliowy oraz gwiazdki anyżu. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 45 minut. Po 20 minutach wyjmij gwiazdki anyżu. Mieszaj dość często, żeby się nie przypaliło. Gdy ryż wchłonie mleko, zdejmij z gazu i ostudź. Przełóż do szklanek i schłodź w lodówce. Smacznego :)

 

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem