Darmowa dostawa od 400 zł

Prosta sałatka z kuskusem, krewetkami i cukinią

Składniki

  • 150 gramów kaszy kuskus Lestello
  • 8 krewetek
  • Połowa cukinii
  • Sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 2 łyżeczki oleju arachidowego
  • Olej sezamowy do smażenia

Sposób przygotowania

Kaszę kuskus zalej lekko osolonym wrzątkiem, tak by pokrył ją warstwą oko. 1 cm. Przykryj i odstaw na 5 minut. Następnie wymieszaj widelcem. Cukinię należy pokroić na drobne plasterki i podsmażyć lekko na oleju sezamowym. Następnie przełożyć na papierowy ręcznik do odsączenia tłuszczu. Krewetki podsmaż lekko na patelni z odrobiną oleju sezamowego. W oddzielnym naczynku połącz ze sobą sok z cytryny, ocet ryżowy, szczyptę soli i pieprzu oraz startego imbiru. Wymieszaj i połącz z kasza kuskus. Na wierzch wyłóż krewetki i cukinię. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem