Darmowa dostawa od 180 zł

Pomarańczowa jaglanka z bananami

Składniki

  • 4 łyżki kaszy jaglanej Lestello
  • 1 szklanka wody
  • Sok i miąższ z połowy pomarańczy
  • 1 banan
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • Pół szklanki mleka
  • Szczypta soli
  • 1 łyżeczka miodu

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną wsypać do garnuszka i delikatnie podprażyć. Następnie zalać wodą i dodać sok z pomarańczy wraz z miąższem. Posłodzić i posolić. Gotować pod przykryciem do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę. Ugotowaną kasze przełożyć do miseczki i zalać mlekiem. Wymieszać. Na wierzch ułożyć pokrojonego w plasterki banana i polać łyżką miodu. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem