Garść drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych i nie prażonych
Drobno posiekana cebula
Pół łyżeczki gorczycy
Pół łyżeczki kuminu
Pół łyżeczki kurkumy
2 zielone papryczki chilli
1 łyżeczka cukru
Sól
Pieprz
Ćwiartka cytryny
Sposób przygotowania
Płatki przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i odstawić na kilka minut. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić asfarydę i orzeszki. Gdy zaczną się rumienić dodać gorczycę i kumin. Może strzelać, jednak nie przejmujecie się tym. Mieszając dodać kurkumę pokrojone zielone papryczki chillii cebulę. Smażyć przez 3 minuty. Na koniec dodać płatki ryżowe i pozostałe składniki. Smażyć do momentu, aż płatki będą puszyste. Podawać z ćwiartką cytryny do skropienia dania. Smacznego :)