Darmowa dostawa od 400 zł

Płatki ryżowe po indysjku

Składniki

  • 60 gramów płatków ryżowych Lestello
  • 2 łyżki oleju
  • Szczypta asfarydy
  • Garść drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych i nie prażonych
  • Drobno posiekana cebula
  • Pół łyżeczki gorczycy
  • Pół łyżeczki kuminu
  • Pół łyżeczki kurkumy
  • 2 zielone papryczki chilli
  • 1 łyżeczka cukru
  • Sól
  • Pieprz
  • Ćwiartka cytryny

Sposób przygotowania

Płatki przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i odstawić na kilka minut. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić asfarydę i orzeszki. Gdy zaczną się rumienić dodać gorczycę i kumin. Może strzelać, jednak nie przejmujecie się tym. Mieszając dodać kurkumę pokrojone zielone papryczki chillii cebulę. Smażyć przez 3 minuty. Na koniec dodać płatki ryżowe i pozostałe składniki. Smażyć do momentu, aż płatki będą puszyste. Podawać z ćwiartką cytryny do skropienia dania. Smacznego :)

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem